Szivárgások alapján ma a Samsung Galaxy Tab S9, S9+ és S9 Ultra táblagépek tűntek fel a weben, promóciós képek formájában. Ezek a táblagépek követték a Samsung másik frissen felfedezett termékét, a Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 és a Galaxy Watch 6 modellt, amelyek ugyancsak promóciós képeken bukkantak fel.

 Samsung Galaxy Tab S9, S9+ és S9 Ultra táblagépek bukkannak fel egy promóciós képen MI lapkával

A három táblagép ugyanazon képen jelenik meg, és ugyanazon a napon, 2023. július 26-27-én kerülnek piacra, mint a fent említett termékek. A promóciós képből kitűnik az S-Pen toll, és a háttérképek alapján úgy tűnik, új művészeti és képszerkesztő eszközöket kapunk. A három eszköz nemrégiben megjelent a TDRA hitelesítő oldalon, míg a Tab S9+ és Tab S9 Ultra a TUV Rheinland hitelesítő oldalán is szerepeltek.

A Samsung Galaxy Tab S9, S9+ és S9 Ultra modellek mindegyike rendelkezik egy Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 lapkával. Mindhárom S9-es modell IP67 tanúsítvánnyal várható. Az S-Pen toll is kapott tanúsítványokat a Bluetooth SIG-től, az FCC-től és a REL-től (Kanada). A hírek szerint van egy negyedik modell is, a Galaxy Tab S9 FE, amely külön kerül bemutatásra.

Az S9 Ultra specifikációi a legismertebbek: 14,6 hüvelykes Super AMOLED képernyő, 2960 x 1848 pixel felbontás, 120 Hz-es frissítési ráta és négycsatornás hangszóró. 11 200 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ami 45W-os töltést tesz lehetővé. Az eszköz alumíniumból készült, és éles vonalú dizájnnal rendelkezik. Súlya 737 gramm.