Az Android és az iOS felhasználói szokásokban bekövetkezett változásokat mindig figyelemmel követtük. Most pedig azt is megtudhatjuk, hány Android felhasználó váltott iPhone-ra, és milyen számban fordul elő, hogy egy iPhone felhasználó tér át az Android oldalára. A CIRP piackutató cég az elmúlt hónapban vizsgálta meg, hány Android felhasználó váltott iPhone-ra, és arra a következtetésre jutottak, hogy az ilyen jellegű váltások száma az elmúlt öt évben soha nem látott mértékű.

Felmérés! iPhone és Android felhasználók: melyik csoport a hűségesebb vásárló?

Most már a teljes kép előttünk van, és azt is megtudhatjuk, hány iPhone felhasználó váltott Androidra. A 2022. március és 2023. március között gyűjtött adatokból a CIRP arra a következtetésre jutott, hogy az új iPhone vásárlók 15%-a Androidról váltott, míg az Android felhasználók 14%-a váltott iPhone-ra. Fontos megjegyezni, hogy ezek az adatok az USA piacát érintik.

Időközben kiderült, hogy az Android telefonokat vásárlók mindössze 4%-a váltott iPhone-ról. Úgy tűnik, hogy az iPhone felhasználók hűségesebb vásárlóknak bizonyulnak. Az iPhone/iOS 94%-os hűségi aránnyal büszkélkedhet, amely a már meglévő iOS felhasználókhoz képest mutatkozik, akik a következő telefonjuknál is az iOS-t választották.

Az Androidnak is magas a hűségi aránya, bár ez kisebb az iOS-nél, mindössze 91%. A CIRP döntése szerint az iOS/iPhone nyerte ezt a versenyt, és őszintén szólva nem lepődtem meg, hiszen itt három tényező játszik szerepet: a megszokás, az egyszerűség és a márka iránti szenvedély. Érdekes lenne látni, hogy a különböző okostelefon márkák hogyan teljesítenek a hűség tekintetében.