Ma megkaptuk az első hivatalos posztert a Samsung Galaxy Z Fold 5-ről, a Samsung új könyvszerűen hajtogatható telefonjáról. De ez még nem minden: a MySmartPrice megszerezte a Galaxy Z Flip 5, a Samsung másik új hajtogatható telefonjának hivatalos képét is. A kép megerősíti a telefon dizájnját, amit először az OnLeaks által közzétett képeken láthattunk. Lássuk a részleteket!

Úgy tűnik, hogy a Samsung a következő hónap végén fogja bemutatni az új hajtogatható telefonjait, egy Dél-Koreában rendezett különleges Unpacked esemény keretében. A Galaxy Z Flip 5 az új képen egy hatalmas külső kijelzővel jelenik meg. Nem látszik, hogy hogyan záródik a telefon, de a pletykák szerint a Samsung egy új zsanért fog beépíteni, amely lehetővé teszi a kijelző két felének szinte tökéletesen légmentes összehajtását.

Galaxy Z Flip 5

Friss hírek szerint a Samsung együttműködött a Google-lel, hogy új funkciókat hozzanak létre a Galaxy Z Flip 5 számára. Ennek köszönhetően a Google alkalmazások közül sok direkt a külső kijelzőn fog futni, melyeket kifejezetten ehhez a formához optimalizáltak.

A Z Flip 5 az első hajtogatható telefon lesz, amely támogatja a DeX módot, így a felhasználók asztali interfészt érhetnek el a telefonjukon, ha azt külső monitorhoz vagy okostévéhez csatlakoztatják. Néhány specifikáció is megerősítést nyert a modellhez.

Tudjuk, hogy a telefon belső AMOLED kijelzője 6,7 hüvelykes lesz, a külső kijelző mérete pedig 3,4 hüvelyk, melyet Gorilla Glass Victus+ védelmez. A lapka a Snapdragon 8 Gen 2 lesz, minimum 8 GB RAM-mal és 128 GB gyors tárhellyel. A legmagasabb konfigurációban elérhető lesz 512 GB tárhely és 12 GB RAM is. A telefon hátulján 12 MP-es széles látószögű kamera lesz OIS-szal, PDAF-fel és F/1.8-as rekeszértékkel, valamint egy 12 MP-es ultra széles látószögű kamera F/2.2-es rekeszértékkel.

A telefon akkumulátora 3700 mAh kapacitású lesz, a töltést pedig 25W-os vezetékes vagy 15W-os vezeték nélküli töltéssel lehet majd megoldani. A készülék sztereó hangszórókat, NFC-t a fizetésekhez és 4K minőségű videofelvételi lehetőséget kínál majd, akár 30, akár 60 FPS mellett.

Ha a weben található szivárgások helyesek, a bemutató július 26-án lesz. Vannak olyan hangok, amelyek szerint a globális bemutató akár augusztusban is megtörténhet, bár ez nem igazán jellemző a Samsungra, hiszen általában ugyanazon a napon mutatja be a telefonjait az egész világon.