A NaaS Technology bemutatta az önjáró elektromosautó-töltő robotját, amely képes megtalálni az elektromos járművet, intelligensen feltölteni azt, és automatikusan lebonyolítani a fizetést. A narancssárga-fehér, vízálló és ütésálló robot számos technikai képességgel rendelkezik, mint például mély tanulás, 5G, V2X és egyszerre történő helymeghatározás és térképezés.

Önjáró elektromosautó-töltő robot: forradalmi innováció?

Az elektromos jármű tulajdonosok egyetlen kattintással rendelhetik meg a töltő robotot, amely ezután megkeresi a járművet, pontosan parkol, automatikusan csatlakozik a töltőporthoz egy mechanikus karral és feltölti az autót. A NaaS szerint a robot többféle töltési teljesítményű és akkumulátorkapacitású konfigurációban érhető el, és nyílt API-n keresztül kapcsolódik a legnagyobb gyártókhoz.

Önjáró elektromosautó-töltő robot: forradalmi innováció?

A NaaS Technology Kína egyik legnagyobb és leggyorsabban növekvő elektromos jármű töltőszolgáltatója. A cég jövőképe az, hogy szén-dioxid-semleges energiával lássa el a világot. Az innovatív elektromosautó-töltő robot különösen érdekes lehet olyan helyszíneken, mint például a repterek, ahol a jelenlegi töltési lehetőségek gyakran elégtelenek. De jól jöhet olyan helyzetekben is, amikor az autó valahol úton marad, energia nélkül.