A Samsung Galaxy S23 sorozatú okostelefonokon végre elérhetővé vált a nagyban várt frissítés, amely a kamera sebességét és minőségét javítja, valamint megszünteti a fotók és videók hibáit az S23, S23+ és Galaxy S23 Ultra modelleken. Bár a fejlesztéseket egyelőre csak Dél-Koreában erősítették meg, a frissítés hamar elérhető lesz világszerte.

A legjelentősebb újítás az autofókusz algoritmus cseréje, amely gyorsabb képkészítést tesz lehetővé. Az alkalmazás így képes lesz a kép elkészítésére még akkor is, ha a lencse még nem fókuszált teljesen. A fókuszálásra érzékeny felhasználók választhatják a kamerakezelőben a Fókusz Elsőbbsége a Sebesség felett opciót.

További újítások között szerepel egy galériában elérhető funkció, amely a friss képek gyors törlését teszi lehetővé, valamint az ultra-széles és gyenge fényviszonyok mellett rögzített videók élességének és villogásának javítása, különösen a Super Steady On módban. A frissítés eltünteti a főkamera által rögzített képek bal oldalán megjelenő zöld csíkokat is.

Az újítások közé tartozik a Full HD 60 FPS videófelvétel stabilizációjának javítása, az Auto FPS OFF beállítás után, valamint az arcfelismerési hibák és a Night Mode kikapcsolása után készült nagyfelbontású fotók problémáinak orvoslása. A frissítés ezenkívül megszünteti a banding hatást és javítja az optikai stabilizáció teljesítményét.

A frissítés nem csak a kamera fejlesztéseket foglalja magában, hanem biztonsági aktualizálásokat is, amelyek egyes országokban az április 2023-as biztonsági javításokat is tartalmazzák.