A kínai technológiai óriás, Huawei saját operációs rendszerét, a HarmonyOS-t fejlesztette ki, hogy versenybe szálljon az Androiddal és az iOS-szel, miután az amerikai kormány kitiltotta a vállalatot. A Huawei mérnökei egy új rendszert dolgoztak ki, amely folyamatosan növekvő népszerűséggel küzd az Android és az iOS uralma ellen.

HarmonyOS: A Huawei megküzd az Android és iOS piaci dominanciájával

A HarmonyOS eddig világszerte 2% piaci részesedést ért el, Kínában pedig 8%-ot, álitja a Counterpoint Research felmérése. Habár még nem éri el a korábbi dominanciáját, a cég jelenlegi helyzetében figyelemre méltó eredményeket ért el. Az Android és az iOS piaci részesedése továbbra is nagy, 76% és 22% arányban. A Huawei azonban képes volt előre lépni és piaci teret hódítani a nehéz körülmények ellenére.

HarmonyOS: A Huawei megküzd az Android és iOS piaci dominanciájával

A HarmonyOS fejlődése folyamatos, és 5 év múlva elérheti a 5-8% közötti globális piaci részesedést. A cég több termékcsaládot vezet, mint az IoT, okosotthon, ipari és fogyasztói platformok.

Az operációs rendszer tovább növekedhet az Android és az iOS rendszerektől való piaci részesedés megszerzésében, és a következő években nagyobb részesedést érhet el a globális okostelefon piacon is.

A gyártó várhatóan kiterjeszti a HarmonyOS alkalmazását más eszközökre és platformokra is, elősegítve ezzel a rendszer népszerűségét és használatát. Bár a Google szolgáltatások hiánya korlátozza a HarmonyOS globális elterjedését, a Huawei állandó fejlesztései és saját szolgáltatásainak bővítése elősegítheti a felhasználók számának növekedését és a világszerte elért piaci részesedést.