Egyik napról a másikra a magyar piacon is feltűnt az LG új csúcsmodellje, az OLED evo M okostévé, amelyről a Forbes.hu számolt be. Nem egyszerűen csak egy új tévé, hanem egy olyan fejlesztés, amelyik alapjaiban változtathatja meg a lakberendezést. Az eddig megszokott kábelek és dugók helyett itt egy vezeték nélküli megoldás vár ránk. Nézzük meg, vajon megállja-e a helyét a gyakorlatban!

Az LG OLED evo M a legújabb szószólója az innovációnak a tévépiac prémium szegmensében. A termék annyira népszerű, hogy jelenleg csak a gyártón keresztül szerezhető be. A különlegesség az, hogy nincsenek rajta vezetékek; minden adatátvitel vezeték nélkül, egy külön külső dobozon, az úgynevezett Zero Connect Boxon keresztül történik.

LG OLED evo M
LG OLED evo M

Egyértelműen látszik, hogy az LG igazi tervezői bravúrt hajtott végre. A Zero Connect Boxra csatlakoztathatók a különböző források, mint a játékkonzol, Blu-ray lejátszó vagy a médiabox. A doboz méretei elég kicsik (36x24x6 cm), így könnyen elfér bármelyik sarokban. A Zero Connect technológia hármasával felülmúlja a legújabb WiFi 6 szabványt, ami azt jelenti, hogy a legújabb HDR és 4K normáknak is megfelel.

LG OLED evo M
LG OLED evo M Zero Connect Box

A képminőség tekintetében nincsenek kompromisszumok. Az OLED evo M tulajdonképpen egy felső kategóriás LG G3 OLED TV, csak Zero Connect technológiával megtámogatva. A kijelzője 4K felbontású, a színek gyönyörűek, a kontraszt hibátlan és a fényerő is rendben van.

Szalai Péter tesztjei a Forbes.hu-n bebizonyították, hogy a Zero Connect technológia valóban működik. A késleltetés minimális, így a játékok is zökkenőmentesen futnak. Egyetlen hátránya, hogy a Zero Connect Boxnak „látnia” kell a tévét, tehát nem rejthető el teljesen.

Másszóval az LG OLED evo M egy új szintet képvisel a vezeték nélküli tévézés terén. Nem csak a képminőség és a teljesítmény kiváló, de a lakberendezési lehetőségeket is szélesíti.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!