A WhatsApp, a Meta tulajdonában lévő népszerű üzenetküldő alkalmazás, olyan újítással készül, amelyet korábban a képekhez már bevezetett: az egyszer megtekinthető funkció mostantól a hangüzenetekre is kiterjed. Nemrég a vállalat támogatást is bevezetett a Passkeys segítségével történő bejelentkezéshez.

Nincs több továbbítás: a WhatsApp új funkciója megakadályozza a hangüzenetek ismételt lejátszását

Hallottuk, hogy a jövőben további funkciókat is terveznek, különösen a csoportos chathez, és arra is lehetőséget biztosítanak, hogy egyetlen eszközön több fiókkal is bejelentkezzenek. Azonban a legizgalmasabb fejlesztés a hangüzenetekkel kapcsolatos. A felhasználók mostantól bekapcsolhatják az “egyszer megtekinthető” módot, amikor hangüzenetet küldenek, így biztosítva a magasabb szintű adatvédelmet.

Amikor hangüzenetet veszel fel, megjelenik az “egyszer megtekinthető” ikon a chat sávon. Mit is jelent ez pontosan? Ha valaki ilyen üzenetet kap, nem tudja azt továbbítani, exportálni, menteni vagy újra rögzíteni. Miután meghallgatták az üzenetet, többé nem lesz lejátszható, és nem menthető el a készüléken. Jelenleg ez a funkció a béta verzióban érhető el, de az ősz végére várhatóan az összes hivatalos alkalmazásban is elérhető lesz.

Érdekes megjegyezni, hogy az iOS-en található iMessage alkalmazásban már lehetőség van olyan hangüzenetek küldésére, amelyek 2 perc elteltével eltűnnek. Ennek ellenére a WhatsApp bejelentése nagy hatással lehet, figyelembe véve, hogy az alkalmazásnak több mint 2,7 milliárd aktív felhasználója van.