A Google az Android következő verziójához, vagy egy köztes frissítéshez készít egy úgynevezett Javítási Módot. Ennek célja, hogy megvédje az adataidat a kíváncsi szerelőktől, amikor a telefonodat szervizbe viszed. A Javítási Mód az képernyőzár hitelesítő adatait használva védi meg a személyes információkat, de közben lehetővé teszi a telefon diagnosztikai vizsgálatát probléma nélkül.

Ebben a módban a személyes adatok nem lesznek láthatók, azonban a telefon alapvető funkciói továbbra is elérhetők maradnak a szerviz munkatársai számára. A módba való belépéshez és kilépéshez a telefon zárolási kódját vagy jelszavát kell használni. A legtöbben, akik elvitték telefonjukat javításra, korábban vagy törölték adataikat róla, vagy egyszerűen bíztak benne, hogy a szerviz munkatársai nem sértik meg a magánéletüket.

A Google új Javítási Módja a Dinamikus Rendszer Frissítést alkalmazza, ami egy generikus rendszerképben újraindítva a telefont, gyakorlatilag egy új operációs rendszer példányt hoz létre. A Samsung már létrehozott valami hasonlót, a Maintenance Modet a One UI-ban. Rossznyelvek szerint a Google először a Pixel készülékeken fogja bevezetni ezt a funkciót 2023 decemberében. A többi Androidos telefon? Azokra jövőre kerül sor.