A Samsung Galaxy S24 Ultra bemutatkozása 2024 januárjában várható, és már most izgalmas információkat szivárogtak ki a készülékkel kapcsolatban. Összegyűjtöttük a legfontosabb hírmorzsákat, hogy tudd, mire számíthatsz a Samsung következő csúcsmodelljétől.

Samsung Galaxy S24 Ultra

Megjelenési dátum

Dél-koreai források, köztük a Biz, SBS szerint a Samsung Galaxy S24 Ultra bemutatójára január 17-én kerül sor, amely információt az Ice Universe is megerősítette, ő január 18-át említett. Az időzónák közötti különbség miatt mindkét forrás állítása igaz lehet. A Samsung a S24-es sorozattal extra profitot remél, különösen, hogy a lapkagyártó üzletág némileg lassult.

Lapka teljesítménye a GeekBench szerint

A dupla stratégiáról is érkeztek hírek a S24 sorozattal kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a Galaxy S24 Ultra a Qualcomm Snapdragon 8 Gen3 lapkával érkezik, míg az S24 és S24+ modellek egyes régiókban az Exynos 2400-zal lesznek felszerelve. A GeekBench-en a Galaxy S24 Ultra Prime maggal jelent meg, amely 3.3 GHz-es órajelen fut, de egy új változat még magasabb, 3.4 GHz-es frekvencián tesztelték.

Nézd meg, mi vár 2024 januárjában: a Samsung Galaxy S24 Ultra bemutatója tűpontos dátummal

A kódneve SM-S928U, 3.4 GHz-en működik, a többi mag pedig a következőképpen oszlik meg: három darab 3.15 GHz-en, kettő 2.96 GHz-en és további kettő 2.27 GHz-en. A listázás során kiderült, hogy a készülékben 12 GB RAM található, és Android 14 rendszert futtat. A Galaxy S24 Ultra és a többi, könnyebb változat a One UI 6.1 felhasználói felülettel érkezik, amely további MI funkciókat tartalmaz.

Érdemes megjegyezni, hogy a standard Snapdragon 8 Gen 3 lapka Prime magja 3.2 GHz-en fut, tehát a Galaxy-számára készült változat 3.4 GHz-re emelkedik. Lehetséges, hogy a GPU is tuningolva van.

Stylus

A szivárgás harmadik eleme a Samsung Galaxy S24 Ultra stylusának megjelenése a Bluetooth SIG weboldalán. Ez az S-Pen a EJ-PS928 kódnév alatt bukkant fel, ami megegyezik az SM-S928 készülék kódnevű telefonéval.

Nézd meg, mi vár 2024 januárjában: a Samsung Galaxy S24 Ultra bemutatója tűpontos dátummal

További információk, mint a késleltetés vagy funkciók, még nem állnak rendelkezésre. Az viszont nemrégiben kiderült, hogy az S24 Ultra arany színű kerettel fog érkezni. A S24 sorozat összesen hat színben lesz kapható: fekete, szürke, lila, sárga, zöld, kék és narancs.