A POCO ismét piacra dobott egy új, pénztárcabarát okostelefont, a POCO C65-öt, amely számos fejlesztéssel érkezik az elődjéhez, a C55-höz képest. A frissített modell nem csak jobb kijelzővel, hanem előnyös kamerafunkciókkal és gyorsabb töltéssel is kecsegtet.

POCO C65

A készülék elején egy 6,74 hüvelykes, 1600 x 720 pixel felbontású IPS LCD kijelző fogad minket, ami 90 Hz-es frissítési gyakorisággal büszkélkedhet. A képernyő fényereje eléri a 600 nit-et, és 8 bites színmélységgel rendelkezik, továbbá TÜV tanúsítvánnyal is rendelkezik az alacsony kék fény kibocsátása miatt. A DC Dimming funkció is jelen van. A készülék előlapján egy 8 megapixeles kamera található, ami egy lépés előre a C55-ön található 5 megapixeles változathoz képest.

Az előlapi kamera egy “soft ring light” funkcióval van ellátva, amely természetes hatású szelfik készítését teszi lehetővé gyenge fényviszonyok között is. A hátsó részen egy 50 megapixeles főkamera kapott helyet F/1.8-as blendeértékkel, mellette pedig egy 2 megapixeles makrókamera F/2.4-es blendével. Az előző modellen csak egy bokeh effektusú kamera volt. Biztonsági szempontból egy oldalra integrált ujjlenyomat-olvasót találunk, amely a bekapcsoló gombba van építve.

Az okostelefon egy 5000 mAh kapacitású akkumulátorral van felszerelve, amely 18W-os töltést támogat, de a csomagban csak egy 10W-os töltőt találunk. Kiemelendő, hogy a POCO C55 microUSB portját USB-C port váltja fel a C65-ön. A készülék továbbá rendelkezik audio jack csatlakozóval, és megtartja elődje MediaTek Helio G85 lapkáját, amely 12 nanométeres technológiával készült. Újdonság, hogy most már 6 GB és 8 GB RAM-mal is kapható.

A telefon jelenleg fekete, kék és lila színekben kapható, az ára még nincs meghatározva, de meglepő lenne, ha a 200 eurós (kb. 75 000 Ft) árhatárt átlépné.