A Netflix újabb lépéssel váltotta ki a felhasználók elégedetlenségét: bezárják a Basic (reklámmentes) előfizetést, és a felhasználókat arra kényszerítik, hogy válasszanak a reklámokkal támogatott új előfizetési csomag, vagy a drágább Standard előfizetés között.

A Redditen terjedő felhasználói panaszokból kiderül, hogy sokan elégedetlenek az új előfizetési lehetőségekkel. A reklámok megjelenése az alacsonyabb árú csomagokban és a tartalmak 720p felbontása 2024-ben elfogadhatatlan sokak számára. A felhasználók kiemelik, hogy a magasabb minőségű, UHD (4K) tartalmak megtekintése kizárólag a legdrágább előfizetési csomagban lehetséges.

Reklámok és magasabb árak: a Netflix új stratégiája
Reklámok és magasabb árak: a Netflix új stratégiája

Az új árazási modell szerint a reklámokkal támogatott csomag ára 6 dollár (kb. 2 223 Ft) havonta, míg a reklámmentes, Standard csomag ára 16,50 dollár (kb. 6 111 Ft) havonta. A jelentős áremelés aránytalanul magasnak tűnik sok felhasználó számára, főleg azoknak, akik eddig a Basic csomagot használták.

Sokan a kalózkodás felé fordulnak, mivel szerintük a streaming szolgáltatások ma már rosszabb szolgáltatást nyújtanak, mint a kalózkodás. Mások alternatív streaming megoldásokat keresnek, például a Plex vagy Stremio használatát, amelyek biztonságosabbak és olcsóbbak lehetnek hosszú távon.