Mindannyian tudjuk, hogy az Apple kiemelkedik a szoftvertámogatás területén. Még a 4-5 éves készülékek is megkapják a legfrissebb szoftververziókat. Most szeptemberben nemcsak új hardvert, hanem szoftverfrissítéseket is várnak az Apple rajongók. Ebből az alkalomból az iOS 17 és az iPadOS 17 is egyidőben érkezik a kompatibilis eszközökre.

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója által szolgáltatott információk szerint az Apple most egyszerűsíteni kívánja a szoftverlanszírozások ütemezését. Tavaly például az iOS 16 szeptember 12-én érkezett meg az iPhone-okra, míg az iPadOS 16 csak október 24-én került kiadásra. Ezt a késlekedést egy Stage Manager nevű funkció átdolgozása okozta.

Most azonban egyszerre érkezik mindkét operációs rendszer, és ha a korábbi 5 napos intervallumot tartják, akkor szeptember 17-én indulhat az eszközök frissítése. Az iOS 17 változásai nem mondhatók nagyoknak. Ilyen például egy testreszabható “Contact Poster” vagy a telefon átalakításának lehetősége “Smart Display”-ként tájképi módban töltés közben.

Egyik különlegesség, amit érdemes megemlíteni, az a lapka hatékonyságának további növekedése, ami a készülékek energiafelhasználásán is javít. Ez a frissítés nem csak a legújabb, hanem az idősebb készülékek számára is elérhető lesz, ami tovább erősíti az Apple hírnevét a hosszú távú támogatás terén.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!