Miközben még mindig sokan azon lepődnek meg, hogy a Google úgy döntött, augusztus 13-án mutatja be a Pixel 9 telefonokat a megszokott októberi időpont helyett, már most elkezdtek szivárogni az első információk a Google Pixel 10-ről.

Ez a CPU 3 nanométeres technológiával készül a TSMC-nél. A Pixel 9, Pixel 9 Pro és Pixel 9 Pro XL modellek a Tensor G4 processzorra fognak támaszkodni, amely a Samsung egyik Exynos chipjéből származik, és 4 nanométeres gyártástechnológiával készült a Samsung Foundry-nál. Valószínűleg hasonló a Galaxy S24 és S24+ processzoraihoz.

A hírek szerint a Google teljesen újratervezte a Tensor G5-öt, és a legmodernebb TSMC technológiákat használta fel a Samsung helyett. Bár pontos részleteket még nem tudni, valószínűleg az N3E vagy az N3P technológiáról van szó, de inkább az előbbiről. Az biztos, hogy a Tensor G5 végre képes lesz versenyre kelni a Qualcomm, MediaTek, Samsung és Apple chipekkel.

Eddig a Tensor chipek gyengélkedtek a teljesítményben, túlmelegedtek és magas energiafogyasztással rendelkeztek. A Google reményei szerint az új processzor megoldja ezeket a problémákat, és a Pixel 10 új szintre emeli a felhasználói élményt.