Az iOS 18 frissítés részeként idén ősszel az Apple megkezdi új Apple Intelligence MI szolgáltatásának bevezetését. Mark Gurman, a Bloomberg Power On heti hírlevelének legfrissebb jelentése szerint az Apple Intelligence egyes fejlesztései, köztük a Siri hangasszisztens új felhasználói felülete és az OpenAI ChatGPT chatbot integrációja már az idén megjelennek.

Gurman beszámolója szerint a nagyobb Siri frissítések azonban 2025-ben érkeznek. Ez magában foglalja, hogy Siri közvetlenebb hozzáférést kap az Apple iOS alkalmazásaihoz. Gurman így ír erről:

„Ez azt jelenti, hogy Siri-nek megadhatja, hogy például szerkesszen egy fotót, majd küldje el egy barátnak. Emellett képes lesz felismerni, hogy mit néz a kijelzőjén, és ennek alapján megérteni, mit szeretne csinálni.”

A várva várt funkciókra azonban még várni kell egy ideig. Gurman szerint ezek az új funkciók 2025 januárjában kerülnek béta tesztelésre iOS fejlesztők számára. A nyilvános megjelenés az iOS 18.4 kiadásának részeként várható, ami valamikor 2025 tavaszán történik meg.