Az Apple egy új, alacsony költségű Apple Watch SE változatot fejleszt, amely műanyag házzal rendelkezik. A Bloomberg szakértője, Mark Gurman jelentette be ezt a hírt a legújabb “Power On” hírlevelében.

Gurman leírta, hogy az Apple egy merev műanyag házzal rendelkező Apple Watch SE-n dolgozik, amely helyettesítheti az eddig használt eloxált alumínium házat. Ez az újítás lehetőséget adhat arra, hogy az Apple csökkentse az Apple Watch SE árát. Jelenleg az Apple Watch SE 249 dollárba kerül, míg a Samsung legolcsóbb órája, a Galaxy Watch FE, csak 199 dollár.

Az Apple már korábban is alkalmazott hasonló megoldást, amikor 2013-ban kiadta az iPhone 5C-t, amely színes polikarbonát házzal rendelkezett. Ez az eszköz vegyes fogadtatásban részesült, mivel sokan úgy érezték, hogy a műanyag ház visszalépés a luxus fémfelületekhez képest, és a készülék ára még mindig túl magas volt a műanyag házhoz képest.

Az Apple újabb lépései a piaci verseny erősítésére irányulhatnak. Az Apple Watch SE műanyag házzal való felszerelése segíthet csökkenteni a gyártási költségeket és versenyképesebbé tenni az árazást a Huawei és a Samsung termékeivel szemben. Ez a lépés logikus folytatása lehet az Apple korábbi stratégiájának, amely szerint az alacsonyabb árú termékekkel is szeretnék lefedni a piac különböző szegmenseit.