Amint a Samsung, OnePlus és Honor zászlóshajóinak bemutatása lezárult, most Xiaomi sorra kerül egy kivételes cameraphone bemutatására. A Xiaomi 14 sorozat globális bemutatója közeleg, ezen belül is az Ultra modell, amely még Kínában sem került piacra. Egy friss teaser kép jelent meg, és a híres tippelő, Yogesh Brar (x.com) közzétette a várható specifikációkat. Lássuk a részleteket.

A lentebb látható teaser képen a legújabb Kínában bemutatott cameraphone-okat láthatjuk, ahol jobb oldalon feltételezhetően a Xiaomi 14 Ultra helyezkedik el, bár a kép elmosódott egy embargó tiszteletben tartása érdekében. A készülék a Xiaomi 12 Ultra-hoz hasonló, központi, nagy méretű kör alakú fotómodullal tér vissza.

Xiaomi 14 Ultra
Xiaomi 14 Ultra

Brar szerint a készülék inkább egy “frissítés” a Xiaomi 13 Ultra-hoz képest, ha a specifikációkat nézzük. Egy 6,73 hüvelykes QHD+ felbontású AMOLED LTPO kijelzőt kapunk 120Hz-es frissítési rátával. A szívét egy Snapdragon 8 Gen 3 processzor adja, és ez lesz az első telefon a vállalat kínálatában, amely gyárilag Android 14-et és HyperOS felületet futtat. Egy 5300 mAh-s akkumulátorral, IP68-as besorolással és 90W-os vezetékes töltéssel érkezik.

A kamerák tekintetében egy 32 MP-es szelfikamera, valamint hátul egy négyszeres kamerarendszer várható, amely kizárólag 50 MP-es szenzorokból áll: egy 1 hüvelykes fő szenzor, egy ultrawide és két telefotó szenzor, amelyek 3.2X, illetve 5X optikai zoomot kínálnak. Természetesen nem hiányozhat a Leica optika sem.

Egyelőre nem ismert a debütálás pontos időpontja, de úgy tűnik, hogy a bemutató közeledik. Az elődmodellhez képest az egyetlen jelentős különbség az akkumulátor növekedése (5300 mAh vs 5000), a processzor frissítése, és a fő kamera egy új generációs Sony LYT-900 szenzorral való felváltása.

Xiaomi 14 Ultra Specifikációk

  • Kijelző: 6,73 hüvelykes QHD+ AMOLED LTPO, 120Hz frissítési ráta
  • Lapka: Snapdragon 8 Gen 3
  • Operációs rendszer: Android 14 HyperOS felülettel
  • Akkumulátor: 5300mAh, IP68 besorolás, 90W vezetékes töltés
  • Előlapi kamera: 32MP
  • Hátlapi kamera: Négyszeres kamerarendszer, kizárólag 50MP-es szenzorok; 1 hüvelykes fő szenzor, ultrawide, két telefotó szenzor 3.2X és 5X optikai zoommal, Leica optika