A szeptember 12-i Apple esemény nem csak az iPhone 15-ről fog szólni, hanem az Apple Watch Series 9-ről is. Az utóbbi 48 órában számos információ szivárgott ki a készülékről, amelyek között sok érdekes részlet van. Forrásuk Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa, aki gyakran hoz nyilvánosságra megbízható információkat az Apple új termékeiről.

Mire számíthatsz az Apple Watch Series 9-től: gyorsabb teljesítmény és új szenzorok
Mire számíthatsz az Apple Watch Series 9-től: gyorsabb teljesítmény és új szenzorok

A legújabb órasorozat designja nem fog változni, viszont lapkafronton komoly előrelépés várható. Ez fontos, mivel az Apple Watch 2020-as Series 6-tól a 2022-es Series 8-ig ugyanazt a lappkát használta. Az új chipek az Apple A13 Bionic alapjaira épülnek, ami az iPhone 11-ben található. Gurman azt is elárulta, hogy az új S9 lapka az Apple A15-ön fog alapulni, amit az iPhone 13 és 14 modellekben is találhatunk. A teljesítménynövekedés mellett az energiahatékonyság is javulni fog, ami további üzemidőt biztosíthat az óráknak.

Az Apple Watch Series 9 egy új U2 ultrawide band chipet is kap, ami az iPhone 15-ben is helyet kap majd. Ez továbbfejleszti az óra “Find My” képességeit. Az órába továbbá frissített szenzorok és jobb belső alkatrészek kerülnek, például a pulzusmérő optikai szenzora is egy új változatot kap.

Az óra acél változatát 3D nyomtatással fogják előállítani, ami kevesebb anyagot használ és környezetbarátabb. A Series 9 41 mm-es és 45 mm-es méretben lesz elérhető, míg az Apple Watch Ultra 2 egy 49 mm-es változatban jelenik meg.

Szeptember 12-én az Apple Watch Ultra 2 és egy új AirPods füles is bemutatkozik majd.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!