Ha már unod a Chromebookok egysíkúságát és szeretnél valami újat, figyelj, mert úgy tűnik, az Apple is ezen a vonalon gondolkodik. A tech óriás, ismert az iPhone-ok és a prémium MacBookok piacán, most egy olcsóbb, iskolásoknak szánt MacBook bevezetésén dolgozik.

A Chromebookok sikerét látva, amelyek az elmúlt három évben 88,7 millió darabot értékesítettek, az Apple úgy döntött, ő is kiveszi a részét ebből a tortából. A Digitimes, megbízható forrásból származó információk szerint az Apple már a nagy beszállítókat is megkereste a projekttel kapcsolatban. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a tömegtermelés még nem indult el. Az Apple ugyanis általában kilenc hónapos fejlesztési ciklust követ, mielőtt piacra dobnák az új termékeiket.

Az is ismert, hogy az Apple általában külön kedvezményeket kínál diákoknak, tanároknak és az oktatási szektorban dolgozóknak. Ez valószínűleg a mostani, iskolásoknak szánt MacBook esetében is így lesz, ha a pletykák valóságnak bizonyulnak. Így valószínű, hogy a második negyedévben találkozhatunk az új géppel, amelynek ára jelenleg még nem ismert.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!