Kiderült, hogy az Apple számos kiegészítőjét frissíteni tervezi USB-C port hozzáadásával, miután az iPhone 15 sorozat már ezen az új csatlakozón fog alapulni. Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa, ezt a hírt osztotta meg a MacRumors-nak. A vállalat az összes AirPods modelljéhez és Mac tartozékaihoz is USB-C portot szeretne bevezetni jövőre. A váltás viszonylag gyorsan történik meg, nagyjából olyan tempóban, ahogyan annak idején a Lightning csatlakozó is megjelent.

Azonban nem csak ezek az újítások vannak tervben. Gurman hozzátette, hogy egy új MagSafe akkumulátorcsomag is fejlesztés alatt áll, de valószínűleg még nem készült el a bemutatásra. A kulcsfontosságú újítás itt az, hogy az új generációs akkumulátorcsomagok lehetővé teszik több pakk “sorba kötését” (daisy-chain), így egyszerre több eszközt is lehet tölteni. Ez azt jelenti, hogy például két iPhone-t is lehet majd egyszerre tölteni, az új akkumulátorcsomag segítségével. Az egyik iPhone-t az egyik oldalon, a másikat pedig a másik oldalon helyezhetjük az akkumulátorcsomagra, és egyszerre töltődnek.

Nem teljesen világos, hogy ezek az új kiegészítők meg fognak-e jelenni az Apple közelgő “Wonderlust” eseményén, amit szeptember 12-én, kedden tartanak. Gurman szerint nem várhatók nagy meglepetések vagy vadonatúj típusú kiegészítők az iPhone 15 bemutatóján.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!