A QNAP Systems, amely a számítástechnika, hálózatépítés és adattárolás területén már ismert innovatív megoldásairól, most egy új szoftvert jelentett be. A Qsirch 5.4.0 béta verziója egy MI-alapú keresőmotor, amely jelentősen javítja a képkeresési élményt a vállalat NAS eszközein.

MI újítás a QNAP-nál: a Qsirch 5.4.0 béta megkönnyíti a képkeresést
MI újítás a QNAP-nál: a Qsirch 5.4.0 béta megkönnyíti a képkeresést

Ez a frissítés kiterjeszti a keresési lehetőségeket: a felhasználók mostantól természetes nyelven adhatnak utasításokat a rendszernek, amely képes értelmezni a keresési kontextust és pontosabb találatokat kínálni. Amol Narkhede, a QNAP termékmenedzsere szerint ez a technológia jelentős lépés előre a fájlkeresés területén, mivel intuitívabbá teszi a felhasználói interakciókat.

A Qsirch 5.4.0 új funkciói között szerepel az MI által támogatott szemantikus keresés, amely immár 23 nyelven érhető el. A rendszer nem csak a keresett szavakat, hanem azok jelentését is figyelembe veszi, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy gyorsabban találjanak hasonló tartalmakat vagy képeket.

A szoftver használatához szükséges egy 64 bites, x86-alapú NAS eszköz, legalább 8 GB RAM-mal és QTS 5.0.1 (vagy újabb) vagy QuTS hero h5.0.1 (vagy újabb) operációs rendszerrel. Emellett telepíteni kell a QNAP MI Core alkalmazást az App Centerből.

A QNAP arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a béta verzió tesztelése során aktív visszajelzéssel segítsenek a szoftver továbbfejlesztésében. További információk a QNAP honlapján találhatók.