A Motorola Edge 50 Pro belső felépítését nemrégiben tárta fel a PBKReviews egy videóban, ahol a készülék javíthatóságát is értékelték. Ez a középkategóriás, de technikailag előremutató telefon főleg a kamerájának specifikációi miatt vonzó, azonban most más szempontból vizsgáljuk meg: javíthatóságát tekintve.

A “boncolás” során először is a készülék hátlapját, egy elegáns, Moonlight Pearl árnyalatú üvegpanelt távolították el. Ezt fűtéssel lágyították meg, így a ragasztó feloldódott, és a hátlap könnyen lejött. A videóban aztán számos csavar eltávolítása következik, ami után hozzáférhettünk a telefon alaplapjához. Az alaplapon található a processzor, a RAM és a kamera szenzorai, mind a készülék felső részén.

A következő nagy kihívás az akkumulátorhoz való hozzáférés volt. Az akkumulátor eltávolítása nem volt egyszerű feladat, mivel erősen rögzítették a helyére, és itt hiányoztak az olyan könnyítéseket biztosító megoldások, mint amilyeneket például az Apple vagy a Samsung alkalmaz. A videóban a YouTuber izopropil alkohollal oldotta fel az akkumulátor ragasztását, hogy eltávolíthassa azt.

A Motorola Edge 50 Pro javíthatósági pontszáma 5,5/10, ami főleg a belső kialakítás, valamint a képernyő és az akkumulátor cseréjének bonyolultsága miatt alakult így. A telefon 273 490 forintért kapható az eMAG.hu-n, ami versenyképes ár a középkategóriában, tekintettel a specifikációkra és a kamera képességeire. Ez az ár-érték arány teszi vonzó választássá a Motorola Edge 50 Pro-t azok számára, akik megbízható, jól felszerelt telefonra vágynak csúcskategóriás árak nélkül.