Az Apple 2021-ben mutatta be az AirTag-et, egy apró követőeszközt, ami sok vitát gerjesztett. Bár elveszett tárgyaink megtalálására tervezték, néhányan emberek nyomon követésére is használták. Az Apple a Google-lal közösen keres megoldást erre, de a mostani hír egy másik témában érkezett. Úgy tűnik, készül az AirTag új verziója, de a bevezetés még várat magára.

Ming-Chi Kuo, ismert elemző szerint az új eszköz gyártásba lépése 2025-re várható. Korábban azt hallottuk, hogy már 2024-ben gyártásba kerül, de a tervek változtak. Azt is megtudtuk, hogy az új követő az Apple Vision Pro, azaz az Apple kiterjesztett valóságú szemüvegével lesz összekapcsolva.

Elképzelhető, hogy a jövőben az alkalmazások kiterjesztett valóságban (AR) jelennek meg. Ha Kuo jól tájékozott, az új AirTag 2-t 2025 tavaszán mutathatják be.

Még nem tudni, hogy az első generációs AirTag kapcsolódik-e az Apple Vision Pro-val 2025-ig, de azt elképzelhető, hogy még egy kiterjesztett valóságú szemüveg használatával is látható lesz a “Keresem” alkalmazásban.