A Google október 4-én fogja bejelenteni az új csúcskategóriás telefonjait, ha a szóbeszédeknek hinni lehet. Az elmúlt hetekben már sok minden kiderült a Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellekről, megtekintettük a telefonok látványterveit, és körülbelül már azt is tudjuk, mennyibe fognak kerülni Európában. Nos, ma hivatalos 3D látványterveket kaptunk a Pro változatról, amelyek megerősítik a telefon megjelenését. Lássuk a részleteket.

A 3D látványtervek a Pixel Simulator honlapján jelentek meg. Bár a kinézet már korábban is ismert volt, most néhány kulcskomponens is megerősítést nyert. Megtudtuk, hogy a telefon a Licorice, Porcelain és Sky árnyalatokban fog megjelenni, ahogyan azt korábban is sejtettük. A Pixel 8 Pro lapos kijelzővel rendelkezik, amelybe egy selfie szenzor van beépítve, és hátul háromféle kamera található, valamint egy bőrhőmérséklet-mérő szenzor.

A Google Pixel 8 Pro 6,7 hüvelykes LTPO OLED kijelzővel rendelkezik, QHD+ (1344 x 2992 pixel) felbontással és 120Hz-es frissítési rátával. A készülék 4950 mAh-s akkumulátorral érkezik, amelyet 27W-os vezetékes és 23W-os vezeték nélküli töltéssel lehet feltölteni. A “motorháztető” alatt egy új generációs Tensor G3 lapka található, akár 12 GB RAM-mal és 512 GB gyors tárhellyel.

Az előlapon egy 11 MP-es (atipikus) selfie szenzor található, míg a hátlapon egy 50 MP-es főkamera, Samsung GN2 (OIS) szenzorral, egy 48 MP-es ultrawide szenzor, és egy 5X optikai zoomot kínáló telefotó kamera kapott helyet. Az ujjlenyomat-szenzor a kijelző alá került, és a készülék WiFi 6, NFC a kontaktmentes fizetésekhez, valamint sztereó hangszórókkal érkezik.

Az Android új ruhája
Az Android új ruhája

Mai napon a Google egy új vizuális identitást is bejelentett az Androidhoz. Egy új 3D-s maskottal jelentkeznek, számos színben és stílusban, hogy kifejezzék a globális egységet és a kulturális különbségeket. Az Android 14 új verziója október 4-én fog bemutatkozni, a Pixel 8 sorozattal együtt.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!