Az Apple tervei szerint hamarosan új mesterséges intelligencia alapú funkciókkal bővülhetnek az iPhone-ok, amelyek jelentősen megkönnyíthetik az egyetemi hallgatók és számos más felhasználó életét. Míg más mobilgyártók, mint a Samsung és a Google már korábban bevezették generatív MI segédeszközeiket, az Apple most először készül bemutatni a saját innovációit, amelyeket Tim Cook is előrevetített.

Az iOS 18 őszi megjelenésekor várhatóan debütálnak ezek az újítások, amelyek között szerepel a Siri intelligensebbé tétele, az Apple Music generatív lejátszási listái és automatikusan generált prezentációk. Legújabb hírek szerint további izgalmas fejlesztéseket is tartogat az Apple, többek között a Hangjegyzetek és a Jegyzetek alkalmazásokban elérhető lesz a hanganyagok szöveggé alakítása nemcsak iOS-en, hanem macOS-en és iPadOS-en is.

Forradalmi MI fejlesztések készülőben az Apple-től: szövegátírás és összefoglalás az iPhone-on

Ez a funkció különösen hasznos lehet azok számára, akik egyetemi előadásokat rögzítenének, hiszen az alkalmazások képesek lesznek élőben leírni az éppen hallható szöveget. Ezenfelül, egy továbbfejlesztett MI funkció összefoglalhatja a legfontosabb információkat a szövegekből, megkönnyítve ezzel a tanulást és dokumentációt.

Az AppleInsider értesülései szerint a Jegyzetek alkalmazás a jövőben képes lesz a hosszabb szövegek tartalmának összefoglalására is, sőt, a hanganyagok alapján történő összefoglaló készítésre is képes lehet. Ha ezek a fejlesztések valóra válnak, az felhasználók számára nagy mértékben leegyszerűsítheti az információfeldolgozást. Még nincs hivatalos megerősítés, de az Apple június 10-i fejlesztői konferenciáján várhatóan többet is megtudhatunk ezekről a várva várt újításokról.