Október a sarkon, és már alig várjuk az ősz legizgalmasabb újdonságait. A kezdő lövést az iPhone 15 sorozat adja szeptember 12-én, de nem sokkal utána, október 4-én, a Pixel 8 és Pixel 8 Pro is bemutatkozik. A Google már el is kezdte kiküldeni a sajtómeghívókat, Marques Brownlee például már meg is kapta az övét.

A Google nem csak telefonokat, hanem egyéb eszközöket is be fog mutatni ezen a napon New Yorkban. A Pixel Watch 2 okosóra például már több szivárgással is szerepelt az idei nyár folyamán.

De térjünk rá a telefonokra. A Pixel 8 Pro bemutatójára egy hivatalos Google oldal szivárgása adott némi előzetes ízelítőt. A lapka itt a Tensor G3 lesz, 12 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB belső tárhely opciókkal. A telefon hátulján egy hőmérséklet-szenzor is helyet kapott, a kijelző pedig egy 6,7 hüvelykes LTPO OLED QHD+ 120 Hz-es panel lesz.

A hátlapon három kamera fog helyet kapni: egy 50 megapixeles széles látószögű, egy 64 megapixeles ultraszéles és egy 48 megapixeles telefotó kamera. Az előlapon egy 11 megapixeles selfie kamera lesz. A telefon 4950 mAh-s akkumulátort kap, amit 27W-os vezetékes töltéssel tölthetünk fel, és Android 14 rendszert futtat majd gyárilag.

A standard Pixel 8 modell egy 6,17 hüvelykes FHD+ 120 Hz-es kijelzőt kap, két hátulján lévő kamera pedig 50 megapixeles széles látószögű és 12 megapixeles ultraszéles lesz. Az akkumulátor itt 4485 mAh-s lesz, és 24W-os vezetékes töltést támogat.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!