A Qualcomm már a nyár elejétől sejteni engedte, hogy Snapdragon 8 Gen3 csúcslapkáját október végén fogják bemutatni a Snapdragon Tech Summit 2023-on, pontosan október 24-én. Ugyanakkor már korábban tudni lehetett, hogy a Xiaomi 14 lesz az első készülék, amely ezt az új lapkát kapja. Most új információk szivárogtak ki a telefon debütálásának időpontjáról.

A Xiaomi 14 Pro november első hetében jön, Snapdragon 8 Gen3 lapkával a fedélzetén
A Xiaomi 14 Pro november első hetében jön, Snapdragon 8 Gen3 lapkával a fedélzetén

Ahogyan már a cím is sugallja, a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Pro nagy valószínűséggel november első hetében fognak megjelenni. Fontos megjegyezni, hogy itt a kínai piacról van szó, a globális bevezetés még néhány hónapot várat magára. Az korai bemutatkozás oka a Xiaomi döntésében keresendő: a cég a kínai vásárlási ünnepek legnagyobbikára, a Single’s Day-re (11.11) szeretné megjelentetni csúcstelefonjait. Ez az esemény még a Black Friday-nél is nagyobb, és minden évben november 11-én kerül megrendezésre.

A Xiaomi nagy eladásokra számít az új telefonokkal, főleg miután a Xiaomi 13-as sorozat váratlanul nagy keresletnek örvendett. A friss kínálatban először a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Pro modellek fognak megjelenni, és az információk szerint 2024 közepén várható egy esetleges Ultra modell is.

Technikai jellemzők terén a Xiaomi 14-et 4860 mAh kapacitású akkumulátorral és 90W vezetékes, valamint 50W vezeték nélküli töltési lehetőséggel várjuk. Emellett nagyobb, 50 MP-es szenzort is kap, aminek mérete 1/1.28″ (a Xiaomi 13-as modelleknél ez 1/1.49″).

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!