Szeptember 12-én egy fontos Apple-esemény kerül megrendezésre, ahol a vállalat bemutatja az iPhone 15 új sorozatát. Az elmúlt két évben több pletyka és szivárogtatás is megjelent az Ultra változatról. A Twitteren ismert tippelő, MajinBuOfficial szerint az Apple idén nemcsak egy Pro Max, hanem egy Ultra változatot is piacra dobhat. Ezzel összesen öt modell kerülhetne a kínálatba. De miben különbözhet az iPhone 15 Pro Max és az Ultra?

A hírek szerint az eseményen egy Apple Watch Ultra (2. generációs) is bemutatásra kerül. Mellette az iPhone 15 Ultra is tiszteletét teszi. Így az idei kínálat az iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro/Pro Max és az iPhone 15 Ultra modellekből állna.

Az állítások szerint az iPhone 15 Pro Max hardveres szinten nem különbözik jelentősen az elődjétől, az 14 Pro Max-tól. Ugyanolyan kijelzőt, az új generációs Apple A17 Bionic lapkát, hasonló kamera beállítást, 6 GB RAM-ot és akár 1 TB tárhelyet is kaphatunk a csúcsmodellben. Az iPhone 15 Ultra viszont periszkopikus zoomra képes szenzort, 8 GB RAM-ot és akár 2 TB tárhelyet is kínálhat a legdrágább változatban. Természetesen, az Ultra modell ára is magasabb lesz a Pro Max változathoz képest.

A tippelő által elindított pletyka szerint az iPhone 15 Ultra 100 dollárral lehet drágább, mint a sorozat Pro Max változata. Az online kommentek alapján sokan úgy gondolják, hogy az Ultra változat bevezetése zavart okozhat a vásárlók körében.

Eddig nem láttunk realisztikus szivárogtatásokat az iPhone 15 Ultra változatról, annak ellenére, hogy a termelés már megkezdődött. Ezért érdemes fenntartásokkal kezelni ezeket az információkat.

A legbiztosabb információkat szeptember 12-én kapjuk, amikor az Apple megrendezi az új eseményét.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!