Szeptember 12. közeledtével egyre többen izgulnak, hiszen ekkor mutatja be az Apple az új iPhone 15-ös sorozatát. Habár a vizuális újdonságok nem lesznek olyan megrázóak, egy nagy változás mindenképpen van: az USB-C port bevezetése. Ennek köszönhetően hamarosan elfelejthetjük a Lightning csatlakozót, aminek az EU-szabályozások is szerepet játszanak.

Egy friss tanulmány bemutatja, milyen hatással van ez az újítás a mobilfelhasználókra. A SellCell cég felmérése alapján 1000 iPhone és 1000 Android felhasználót kérdeztek meg, hogy az USB-C port megjelenése befolyásolja-e őket egy esetleges iPhone 15 vásárlásnál.

megkérdezett Android-felhasználók 44%-a mondta, hogy elgondolkodna az iPhone 15 megvásárlásán, ha az USB-C porttal érkezne.

Ne húzzuk az időt, a válaszok meglepőek: a megkérdezett Android-felhasználók 44%-a mondta, hogy elgondolkodna az iPhone 15 megvásárlásán, ha az USB-C porttal érkezne. Az iOS rendszerű telefonok tulajdonosainak 63%-a pedig úgy nyilatkozott, hogy a port miatt frissítenének az új modellre.

USB-C vs Lightning

Nem csak a csatlakozó miatt vannak elragadtatva az emberek. Az USB-C sokoldalúsága miatt ugyanazt az adaptort és kábelt használhatják többféle eszköznél, legyen az telefon, táblagép vagy PC. A töltési és adatátviteli sebesség is javulni fog.

A felmérésből további érdekességek is kiderültek. A nem váltó Android-felhasználók 73,81%-a azt mondta, hogy elégedettek a jelenlegi telefonjukkal. Az iPhone-t használók 31%-a úgy látja, hogy egy új csatlakozó nem elég indok egy frissítéshez. További 38,17% nem is tekinti nagy változásnak az USB-C portot, és elégedettek a jelenlegi készülékükkel.

Egy kisebb csoport pedig úgy véli, hogy nekik az USB-C nem számít, mert vezeték nélküli töltést használnak. Szóval, mit gondoltok? Elgondolkodtatok az iPhone 15 megvásárlásán, most, hogy USB-C porttal jön?

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!