Júniusban a Sony öt új, LYTIA márkájú fotószenzort mutatott be, amelyeket kimondottan okostelefonok számára fejlesztett ki. Ezen újítások még nem kerültek be a Sony saját készülékeibe, azonban most bejelentették, hogy együttműködésre lépnek az OPPO-val. Ennek eredményeként hamarosan a LYTIA szenzorok is helyet kapnak az OPPO telefonjaiban.

Sony LYTIA és az OPPO

Az OPPO azt állítja, hogy az új LYTIA szenzorok “új korszakot nyitnak a fotózásban”. A Sony új szenzoraiban kétszintű, vagyis egymásra rakott pixeleket alkalmaznak. Hasonló technológia már megtalálható az ExmorT IMX888 szenzorban is, ami a Sony idei csúcsmodelljében, az Xperia 1 V-ben használták. A pixelek egymásra helyezésével nagyobb színtelítettséget és részletgazdagabb képeket érnek el, ami összehasonlítható egy 1 inch-es szenzor képminőségével.

Az OPPO azt állítja, hogy az új LYTIA szenzorok "új korszakot nyitnak a fotózásban".
Az OPPO azt állítja, hogy az új LYTIA szenzorok “új korszakot nyitnak a fotózásban”.

Egy ilyen szenzor lehetővé teszi a tranzisztorok és a fotodiódák területének szétválasztását, így több fényt képes elnyelni és jobb teljesítményt nyújt rossz fényviszonyok között is. Az OPPO nem az egyetlen, aki az új Sony szenzorokat beépíti a készülékeibe. Korábban már hallottuk, hogy a Vivo X100 csúcsmodell-sorozat is hasonló Sony kamerákat fog tartalmazni.

A Sony által bemutatott csúcsmodell szenzor a LYT900, egy majdnem 1 inch-es, 50 MP-es modell, ahol a pixelek kétszintűen helyezkednek el. Feltételezhető, hogy a Sony más típusú szenzorokat is kínálni fog a LYTIA sorozatban, többek között az OPPO olcsóbb és középkategóriás Reno telefonjaihoz is.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!