A MediaTek nemrég hozta nyilvánosságra a Dimensity 7200 Ultra lapkáját, ami kifejezetten a középkategóriás csúcsmodell okostelefonok számára készült. Ez a lapka a TSMC 4nm-es litográfiás technológiáját használja, és nyolcmagos elrendezésű. Ezzel a vállalat nem csupán technológiai előrelépést tesz, de a piaci pozícióját is erősíti.

A MediaTek bemutatta a Dimensity 7200 Ultra lapkát, 4nm-es technológiával
A MediaTek bemutatta a Dimensity 7200 Ultra lapkát, 4nm-es technológiával

A Dimensity 7200 Ultra két Cortex-A715 maggal rendelkezik, amik 2.8 GHz-en mennek, és további hat Cortex-A510 maggal, amik 2 GHz-en üzemelnek. A grafikai teljesítményért egy Mali-G610 GPU felel, ami azt jelenti, hogy a lapka remekül teljesít játékok során. A lapka támogatja az LPDDR4x és az LPDDR5 memóriákat is.

Emellett még 200 megapixeles kamerákhoz is ad támogatást, valamint 4K felbontású, 30 FPS sebességű videofelvételt. Továbbá a lapka képes kezelni Full HD+ felbontású, akár 144 Hz-es frissítési rátájú kijelzőket is. Az MI feldolgozáshoz egy MediaTek 650 APU (Application Processing Unit) is tartozik a lapka csomaghoz, amely 14-bit HDR fotók feldolgozását is lehetővé teszi, köszönhetően az Imagiq 765 ISP-nek. A jobb játékélmény érdekében a HyperEngine 5.0 technológia is beépítésre került, ami intelligens renderelést és vezérlést tesz lehetővé.

Bár a MediaTek nem közölt információt arról, hogy mely telefonmodellekben lesz megtalálható ez a lapka, a Redmi Note 13 Pro+ valószínűleg az elsők között lesz. Ez a modell ráadásul egy 200 megapixeles fotószenzorral is fel lesz szerelve. Előfordulhat, hogy a realme, OPPO vagy akár a OnePlus telefonjai is ezt a lapkát fogják használni a jövőben.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!