A technológiai világ nagy eseménye, a WWDC 2023 közeleg, amelyet az Apple fejlesztők konferenciája színesít 2023. június 5-én. A konferencia azzal a Keynote szekcióval indul, ahol a Cupertino-i óriás az elmúlt évben végzett kemény munkájának gyümölcsét mutatja be, azaz a legfontosabb hardver- és szoftverújdonságait.

Készen áll az Apple: virtuális valóság headset bemutató a WWDC 2023-on!

Az iOS 16, a watchOS és az iPadOS legújabb verziói mellett a fő figyelem a cég első AR/VR headsetje felé irányul, amelynek számtalan “szivárgása” volt már. A napokban a híres elemző, Ming-Chi Kuo fontos információt tett közzé: az Apple “készen áll” arra, hogy bejelentse ezt az új terméket, amely igazi bombaként robbanhat a piacon.

Készen áll az Apple: virtuális valóság headset bemutató a WWDC 2023-on!

Tehát nagy a valószínűsége annak, hogy a headset június 5-én debütál, annak ellenére, hogy korábban ugyanez az elemző azt sugallta, hogy a készülék gyártása késlekedik. Azóta nem említették ezt a problémát, és a készülékről megtudtuk, hogy 4K micro-OLED kijelzővel, M2 alapú duál processzorral, 12 optikai kamerával a mozgások követésére, és külső tápegységgel rendelkezik.

A kulcsfontosságú alkatrészeket olyan neves cégek, mint a Sony és a TSMC szállítják. Az ára pedig méltó a készülékhez: az utolsó információk szerint kb. 1 028 000 Ft (3000 dollár).