Az Apple portfóliójának legvártabb terméke jelenleg a cupertinoi cég által előkészített kevert valóságú headset. Szóbeszéd szerint ezt a forradalmi eszközt a WWDC 2023 konferencián, június 5-én mutatják be. Ugyanakkor a Wall Street Journal arról ír, hogy a headset gyártása kapcsán kihívások adódtak, amelyek negatívan befolyásolhatják a bevezetését vagy elérhetőségét. Részleteket alább talál.

Az Apple Reality Pro headset gyártása akadozik? A készülék csak az év végén érkezhet

Egy olyan eszközről beszélünk, amelyet már 7 éve fejlesztenek. Az Apple ezzel az AR / VR headsettel tervezi betörni egy teljesen új piaci szegmensbe, és forradalmi élményt kínálni. A Wall Street Journal cikke szerint azonban a headset gyártása komoly kihívást jelenthet. Bár az Apple valószínűleg bejelenti az eszközt a WWDC 2023 konferencián, a kereskedelmi bevezetés őszre csúszhat.

Tudjuk, hogy az Apple hagyományosan csak akkor dobja piacra termékeit, amikor szoftvereik 100% -ban készen állnak és nincsenek hibák az operációs rendszerben. Ugyanakkor belső aggályok merültek fel a szoftver integrációja, a gyártás, sőt a piaci kérdések és a termék fogadtatása kapcsán is. Meglepő módon Tim Cook gyorsítaná az eszköz bejelentését, ezért nagy az esélye, hogy legalább a WWDC 2023 konferencián bemutatják.

Az Apple Reality Pro headset gyártása akadozik? A készülék csak az év végén érkezhet

A kereskedelmi bemutató tehát ősszel várható. Arra számítok, hogy a fejlesztők megvásárolhatják a fejlesztői készleteket, hogy AR / VR alkalmazásokat hozzanak létre, tökéletesítve az operációs rendszert és a szoftverintegrációt, mivel jelenleg egy kísérleti eszközről beszélünk.

Szóbeszéd szerint ez a headset lehetővé teszi, hogy iPad alkalmazásokat futtassunk elsősorban háromdimenziós, immerszív módon. Böngészhetünk a weben a Safari segítségével, használhatjuk a naptárunkat, irányíthatjuk IoT eszközeinket a Home alkalmazáson keresztül, hozzáférhetünk üzeneteinkhez, jegyzeteinkhez, fotóinkhoz vagy emlékeztetőinkhez. Lenne egy dedikált Apple TV alkalmazás is, amelyen keresztül nagy méretű virtuális kijelzőn nézhetünk filmeket és sorozatokat.

A hírek szerint az eszköz ára körülbelül 3000 dollár lenne (kb. 1 030 000 Ft), ami aggodalmakat vet fel a piaci fogadtatás kapcsán. Egy ilyen eszköz sok elektronikus terméket képes helyettesíteni, mint például okostelefont, táblagépet, monitort, sőt, okos TV-t is. Ming-Chi Kuo elemző szerint az év végéig világszerte 200 000 – 300 000 egység eladása várható.

Június 5-én kiderül, hogy az Apple tényleg bejelenti-e ezt a kiterjesztett/mixt valóságú headsetet a WWDC 2023 konferencián.