Úgy tűnik, hogy az Apple nem tervez hamarosan újabb bemutató eseményeket. Mindazonáltal júniusban kerül megrendezésre a fejlesztőknek szentelt WWDC 2023 konferencia. Azt gondolják, hogy ekkor debütál az iOS 17, az iPad OS 17 és egy új MacOS verzió együtt. A újságíró, Mark Gurman néhány tippet adott azokról a funkciókról, amelyek megjelenhetnek az Apple telefonoknak szánt operációs rendszer új verziójában. Lentebb részletek találhatók.

Az iOS 17 főbb újdonságai:

  1. Teljesítmény- és energiahatékonysági frissítések
  2. CarPlay élmény fejlesztése
  3. Siri frissítése
  4. Harmadik féltől származó alkalmazások támogatása (Sideloading)
  5. Alternatív alkalmazásboltok támogatása
  6. Kiterjesztett valóság headset támogatás (xrOS)
  7. Hibajavítások és stabilitási fejlesztések

Az Apple az elmúlt hónapokban intenzíven dolgozott egy új operációs rendszeren, amelyet xrOS-nek neveznek. Ez a rendszer az általuk fejlesztett kiterjesztett valóság fejhallgatóhoz kerülhet beépítésre. Bár az iOS 17 nem hozna sok változást az előző verzióhoz képest, néhány lehetőség javulást kapna. Először is, teljesítmény- és energiahatékonysági frissítések várhatóak, valamint néhány probléma megoldódik.

Ezenkívül a CarPlay élmény változásokon mehet keresztül, a Siri frissítésre kerül, és az iOS 17 végre támogatást nyújthat a harmadik féltől származó alkalmazásoknak (Sideloading). Ez azt jelenti, hogy a felhasználók alternatív alkalmazásboltokat is választhatnak. Ahogy korábban már pletykálták, az operációs rendszer új verziója támogatást fog nyújtani a Cupertino-i vállalat által fejlesztett kiterjesztett valóság headsethez is.

egyszerű frissítést készít elő idén. Az iOS 17 néhány jelentős változást és a felhasználók által hosszú ideje kért funkciókat fog hozni. További információkat a fejlesztőknek szentelt WWDC 2023 konferencián, júniusban várhatunk.

Érdemes megjegyezni, hogy júniusban bemutathatók lehetnek a funkciók, valamint az operációs rendszer béta verziója. Az iOS 17 hivatalosan valamikor az idei ősz folyamán lesz elérhető, és az iPhone 15 sorozattal együtt debütálhat.

Az iOS 17 néhány jelentős változást és a felhasználók által hosszú ideje kért funkciókat fog hozni. További információkat a fejlesztőknek szentelt WWDC 2023 konferencián, júniusban várhatunk.

Érdemes megjegyezni, hogy júniusban bemutathatók lehetnek a funkciók, valamint az operációs rendszer béta verziója. Az iOS 17 hivatalosan valamikor az idei ősz folyamán lesz elérhető, és az iPhone 15 sorozattal együtt debütálhat.