Az utóbbi időben több kamera gyártó váltott a mobiltelefon szektorra, ahol jelentős szövetségeket kötöttek. Ilyen a Leica és a Xiaomi, a ZEISS és a vivo, valamint a Hasselblad és az OPPO, valamint a OnePlus közötti partnerség is.

A Canon, mint tapasztalt kamera gyártó, most hasonló lépésen gondolkodik. Ez a hír a Digital Chat Station nevű bloggertől származik, aki szokás szerint a Weibo platformon osztotta meg az információt.

Keresi partnerét a Canon: mobiltelefon gyártókkal szeretne együttműködni

A Canon esetleges szövetségesének neve egyelőre nem ismert. A Xiaomi, vivo, OPPO és OnePlus már rendelkeznek saját kamerafejlesztési partnerekkel. Így olyan potenciális jelöltek maradtak, mint az ASUS, Google, HONOR, HUAWEI, Motorola, Realme, és Samsung.

A szövetségek lényege többnyire a képminőség finomításában rejlik, ám néhány nagyra törő megállapodás új szoftvereket és hardver elemeket (pl. lencséket) is eredményez.

Bízunk benne, hogy a Canon és egy mobiltelefon gyártó közötti potenciális együttműködés valódi értéket képvisel majd, nem csupán egy márkaszintű együttműködést. Az elkövetkező években igazán izgalmas lehet látni, hogy ezek a szövetségek hogyan befolyásolják a képminőséget és a mobilkamera technológiát. Mindazonáltal, a felhasználóknak reálisnak kell maradniuk az elvárásaikkal: a szakértői vélemények és a felhasználói visszajelzések alapján, ezek a partnerségek csupán esetenként képesek igazán kiemelkedő képminőséget produkálni.