Miután a hosszan tartó pletykák után a Pixel Fold hivatalosan is bemutatkozott 2023 tavaszán, mint a Galaxy Z Fold4 hajtogatható okostelefon ellenfele, úgy tűnik, a Google további lehetőségeket keres a hajtogatható eszközök piacán. A vállalat szem előtt tartja a flip kialakítású modell bevezetését is.

Az információ a Tom’s Guide publikációból származik, ahol a Google I/O 2023 konferencián a Google Pixel termékmenedzsere, George Hwang bejelentette, hogy a Google érdeklődést mutat egy flip kialakítású készülék iránt, amely a Pixel Fold kiegészítője lehetne a kínálatban.

Hwang további megjegyzéseket tett, azt állítva, hogy a Google folyamatosan kísérletezik különböző eszközökkel és technológiákkal, így a flip kialakítású hajtogatható telefon nagyon érdekes lehetőség lehet. Arról is beszámolt, hogy a Google Pixel Fold csapatának célja olyan eszköz létrehozása volt, amelyet a felhasználók a mindennapjaikban használnak.

Még nem tudni, mikor és pontosan mikor jelenik meg a Pixel Flip, de előtte várjuk a Pixel Fold kereskedelmi bevezetését, amely sok hibával és problémával járhat, tekintettel a Pixel 7 sorozat történetére. A hajtogatható formatum még több problémát okozhat.

Ami a Foldot illeti, az 1799 dollárért (kb. 619 000 Ft) kapható az USA-ban, és 2023. június 27-től kerül kereskedelmi forgalomba.