Sokat pletykáltak egy új Mortal Kombat játékról a közelmúltban, azonban a hét folyamán végül hivatalosan is bejelentették az új címét és promóciós előzetesét. Meglepetésünkre a játék neve Mortal Kombat 1 lesz, és a nyár végére ígértek debütálást. Az első előzetes a NetherRealms által lett közzétéve, amit az alábbiakban tekinthetnek meg.

Megérkezett a Mortal Kombat 1: legendás karakterekkel és izgalmas újításokkal

A két és fél perces előzetes izgalmas betekintést nyújt a népszerű verekedős játéksorozat új címébe. Úgy tűnik, mintha ez lenne a sorozat újraindítása, ahogy a COD Modern Warfare esetében is láthattuk, a történet pedig egy “tökéletes” világban játszódik, melyet Liu Kang, a tűz istene teremtett. Olyan legendás és népszerű karakterek is szerepelnek benne, mint Liu Kang, Scorpion, Sub-Zero, Raider, Kitana, Mileena és még sokan mások.

Új karakterek is megjelenhetnek, illetve azok, akik a legutóbbi, a Mortal Kombat 11 című játékban debütáltak (mint Arnold, Sylvester Stallone). A NetherRealms csapata már el is indította az előrendeléseket az új MK 1-re, és a játékot három változatban lehet majd megvásárolni: Standard, Premium és Kollector’s Edition. Azok, akik előrendelik a játékot, már a játék megjelenése előtt használhatják Shang Tsung karaktert, és augusztusban hozzáférhetnek a játék bétaváltozatához.

A hivatalos bemutató 2023. szeptember 19-én lesz, és az új Mortal Kombat univerzumot PC-n, PlayStation 5-ön, Xbox Series S / X-en, valamint Nintendo Switch-en is élvezhetjük.