A Huawei legutóbbi, nagyszabású P60 bemutatóján, amit Münchenben tartottak, és amelyen mi is ott voltunk, számos újdonságot láthattunk. Az eseményen a Huawei Watch 4 és Watch 4 Pro okosórák is bemutatkoztak. Ezeket a modelleket még Kínában sem mutatták be, tehát igazán különleges volt ez a pillanat.

Jó hír, hogy úgy néz ki, mindkét modell június 8-án megjelenik az európai piacon, ahol előrendelhetővé válnak. A kereskedelmi forgalomba kerülésük pedig június 22-én várható – ekkor kezdik el a szállítást. Mindkét óra kitűnik hosszú akkumulátor-élettartamával és gyors töltési képességével, például a Pro modell akár 21 napig is képes működésben maradni egy töltéssel.

Az órák új felhasználói élményt nyújtanak, interaktívabb UX-et (felhasználói élményt), és a Petal Maps is elérhető rajtuk widget formájában. Az eSIM támogatás, a Health Check és Respiratory Check (Egészségi állapot ellenőrzés és Légzési funkció ellenőrzés) funkciók, valamint a lehetőség, hogy megoszthasd az egészségi állapotodról szóló adatokat a barátaiddal és családoddal, mind nagyban hozzájárulnak a felhasználói élményhez.

Ezen órák képesek lesznek a felhasználók vércukorszintjének monitorozására is.

Az európai árak a következők (a kb. forintos árfolyam szerint):

    • Watch 4 (rozsdamentes acél tok, fekete fluoroelasztomer szíj) – 450 euró (~170 000 Ft)
    • Watch 4 Pro (titán tok, bőrszíj) – 550 euró (~210 000 Ft)
    • Watch 4 Pro (titán tok, titán szíj) – 700 euró (~263 000 Ft)