Már hónapok óta tudjuk, hogy a Nothing hamarosan kiadja legújabb okostelefonját, a portfóliójukban szereplő első készülékük utódját. A Nothing Phone (1) már a bemutatójától fogva nagy sikert aratott, Carl Pei pedig prémium dizájnú és vonzó specifikációkkal rendelkező utódot ígért. A Forbesnak adott interjúban a vezérigazgató részleteket osztott meg a Nothing Phone (2) bemutatásáról. Úgy tűnik, a telefon hivatalosan júliusban jelenik meg!

A Nothing Phone (2) szíve a Snapdragon 8+ Gen 1 lapka lesz. Bár sokan a Qualcomm legfrissebb generációs lapkáját várták, úgy látszik, az elfogadható árszint megtartása érdekében döntöttek a jelenlegi verzió mellett. Nemrégiben kiderült, hogy az eszköz 4700 mAh kapacitású akkumulátorral fog rendelkezni. Ez előrelépés az elődmodellhez képest, pontosan 200 mAh-tal nagyobb kapacitás. Ez nem az a „szokásos” akkumulátor, amit megszokhattunk, hiszen a piaci modellek gyakran 5000 mAh-s kapacitást kínálnak.

A Nothing Phone (2), mint a nyár legforróbb újdonsága: Júliusi megjelenés és 4700 mAh-s akkumulátor várható

A kijelzőre vonatkozó konkrétumok még homályban bújnak, de az interneten terjedő hírek szerint egy 6,55 hüvelykes, magas, 120Hz-es frissítési rátájú AMOLED panelt várhatunk. A Nothing Phone (2) nemrégiben feltűnt a GeekBench 5 adatbázisában „Nothing A065” kódnévvel. A listázás alapján a lapka mellett 12 GB RAM és 256 GB gyors adattároló kapott helyet a telefonban.

A hátlapon valószínűleg egy 50 MP-es főkamera kap helyet optikai képstabilizációval, mellé pedig egy ultrawide lencse és egy további, jelenleg ismeretlen funkciójú (makró, bokeh vagy telefoto) kamera társul. Sztereó hangszórók, NFC fizetési lehetőség, Android 13 és a frissített NothingOS felület teszi teljessé az élményt. A dizájn üveg elő- és hátlapokat, alumínium keretet ígér, és valószínűleg a fényes LED-ekkel díszített Glyph felület is visszatér, ami a cég első okostelefonjának népszerűségét is megalapozta.

További részletek hamarosan érkeznek!