A múlt hét médiacirkusza a Netflix új felhasználói politikájának bemutatkozása volt, amely nem más, mint a jelszavak barátok és családtagok közötti megosztásának lassú kivégzése. Május 23-ától a felhasználók elektronikus levél formájában szíves felkérést kaptak, hogy jelöljék meg a saját kis zugukat a világban, ahonnan a streaming platformot igénybe veszik, mintha ez lenne a legfontosabb, amikor éppen csomagolnak a nyaraláshoz.

Jelszócsata a streaming óriások között: Az Amazon ironikusan világít rá a Netflix hibáira

Az Amazon, mint a jó barát, aki figyel, ráugrott erre a helyzetre. A szabadidőd nagy részét azzal töltheted, hogy megpróbálod megosztani a jelszót a távolban élő testvéreddel vagy barátoddal, és ha igazán szeretnéd, fizethetsz is érte. Csak 990 Ft minden olyan extra profilért, amely nem a saját kényelmes otthonodban lóg. Ezt a nagy felfedezést egy korábbi cikkben boncolgattuk, de ma az Amazon Twitter reakcióját nézzük meg, ahol viccesen vág vissza a Netflixnek, amiért beszüntették a jelszó megosztást.

Jelszócsata a streaming óriások között: Az Amazon ironikusan világít rá a Netflix hibáira

Az Amazon Prime Video egy képpel jelentkezik, amely egyértelműen azt sugallja, hogy az Amazon streaming hálózatán mindenki szívesen látott vendég, aki ismeri a titkos jelszót. A közvetlen utalás persze a Netflixre irányul, mintha azt mondaná: “Nézd, mi milyen jófejek vagyunk!” Az Amazon a humor fegyverét használja a kép hozzászólásaira adott válaszaiban, ahol reményét fejezi ki, hogy nem kell ugyanazt a bejelentést megtennie, mint a Netflix a Prime Video fiókok megosztásával kapcsolatban.

Nem lenne meglepő, ha néhány éven belül az Amazon ugyanoda jutna, mint a Netflix, de addig is a Netflix az irónia céltáblája. Te már lemondásra ítélted a Netflixet, vagy hősiesen küzdesz a streaming szolgáltatásért, mindezek ellenére?