Az elmúlt napokban több hír is érkezett a Samsung tervezett új hajtogatható okostelefonjáról, a Galaxy Z Flip5-ről, és most további részleteket osztunk meg erről a készülékről. A dél-koreai vállalat a Z Fold5 mellett a Z Flip5-öt is bemutatja, amelynek új külsőt és még vékonyabb kialakítást ígérnek. Nézzük meg a legfrissebb híreket a Galaxy Z Flip5-ről!

Ízelítő a közelgő Samsung hajtogatható csodájából ; A Galaxy Z Flip5 kiszivárgott képei felfedik az új és vékonyabb dizájnt

Az OnLeaks által közzétett új képek alapján a Galaxy Z Flip5 új kialakítást kap. A készülék külső kijelzője 3,4 hüvelykesre növekszik, ami emlékeztet egy sínes dossziéra. A hátlapon két kameraérzékelő és egy LED vaku található.

A készülék éleinek új, egyenes megjelenése az iPhone 14 stílusát követi, és valószínűleg az „Armor aluminum” anyagot használják, amely még erősebbé teszi a telefont. A tipster által közölt méretek alapján a Z Flip5 165 x 71,8 mm-es méretű és mindössze 6,7 mm-es vastagságú kialakítást kap. Összehasonlításképpen a Z Flip4 165,2 x 71,9 mm és 6,9 mm vastag. Így a Z Flip5 valamivel kompaktabb és vékonyabb lesz, valószínűleg a beépített új zsanér miatt, amely erősebbé és szinte teljesen zárttá teszi a belső panelt.

Az új hajtogatható készülék fő kijelzője nem változik, továbbra is 6,7 hüvelykes AMOLED panelt kap, esetleg keskenyebb kávával, mint a Galaxy Z Fold5 esetében. A készülék Snapdragon 8 Gen 2 processzort, legalább 8 GB LPDDR5X RAM-ot és 128 GB UFS 4.0 tárhelyet kap. A kamerafrissítésekre is számíthatunk.

A Galaxy Z Flip5 akkumulátor kapacitása még nem ismert, de a vezetékes töltés továbbra is 25W marad, mint az elődjénél. Az új Samsung hajtogatható okostelefonok valószínűleg korábban érkeznek az idén, július végén, egy különleges Unpacked esemény keretében.