A Samsung Galaxy Z Flip 5 újabb dizájnelemet mutat be a rejtélyes “folder/ mappa” formátumú külső kijelzőjével, melyről az Ice Universe által közölt információk alapján számolunk be. A mappa formátum a telefonos kijelzőt hajtogatható dosszié stílusban jeleníti meg.

A Samsung Galaxy Z Flip 5 kijelzője mappaszerű formát ölt

Hazánkban az “mappa” kifejezést használjuk, míg az amerikaiak inkább a “folder” szót ismerik, amely az irodai dokumentumok tárolására szolgáló dossziékat jelenti és a Microsoft Windows ikonjait is ihlette. A lényeg, hogy egy négyzet alakú kijelzőről van szó, amelynek alsó részéből kimaradt egy szelet, hogy helyet biztosítson a dupla kamerának. Nemrég azt is megtudtuk, hogy a Samsung Galaxy Z Flip 5 és Galaxy Z Fold 5 valószínűleg korábban debütál majd a szokásosnál, július végén, augusztus eleje helyett.

A Samsung Galaxy Z Flip 5 kijelzője mappaszerű formát ölt

A Samsung jelentősen megnöveli a Flip 5 külső kijelzőjének méretét, a korábbi 1,9 hüvelykről 3,3 vagy 3,4 hüvelykre. Ez valószínűleg azért történik, hogy versenyben maradhasson az OPPO Find N2 Flip-pel vagy a jövő Moto RAZR modellekkel. A készülékben Snapdragon 8 Gen 2 processzor, 6,7 hüvelykes hajtogatható kijelző csepp alakú zsanérral, láthatatlan redővel és 120 Hz-es képfrissítési rátával találkozhatunk.

A kamerákról még nem sokat tudunk, de reméljük, hogy azok is fejlődnek majd.