A Samsung legújabb csúcskategóriás telefonjait követően, a Galaxy S23 Ultra, S23 és S23+ modelljei után, az idén újabb hajtogatható készülékekkel rukkol elő. A Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 modellekről már sokat írtunk az elmúlt hetekben. Azt rebesgetik, hogy a telefonok egy új dizájnnal rendelkező zsanért kapnak, amely majdnem teljesen zárt állapotban is hajtogatható lesz a belső kijelzőn.

A Samsung Galaxy Z Fold5 új zsanérjával és vékonyabb kialakításával készül meghódítani a piacot; Friss képek!

Néhány nappal ezelőtt megtudtunk néhány adatot a műszaki paraméterekről, most pedig a Galaxy Z Fold5 részletes képeit kaptuk meg. Nézzük, milyen újdonságokat tartogat a Samsung hajtogatható könyvszerű készüléke.

A Samsung Galaxy Z Fold5 új zsanérjával és vékonyabb kialakításával készül meghódítani a piacot; Friss képek!

@OnLeaks által közzétett képek (forrás: SmartPrix) alapján a forma nem tér el jelentősen az előző modeltől. Ugyanakkor észrevehetőek az új lapos élek. Ahogy arról korábban is szó volt, a hajtogatás után maradó tér jelentősen csökkent. A tipster szerint a telefon 154,9 x 129,9 x 6,3 mm méretű kinyitott állapotban. Összehajtva 154,9 x 67,1 és 13,5 mm a vastagsága.

A Samsung Galaxy Z Fold5 új zsanérjával és vékonyabb kialakításával készül meghódítani a piacot; Friss képek!

Ez azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy Z Fold5 jóval vékonyabb az előző Z Fold4-nél, amely 15,8 mm vastagságú volt összehajtott állapotban. A test méretei is csökkentek, viszont a kijelzők átmérője ugyanakkora maradt. Egy 6,2 hüvelykes külső panelről és egy 7,6 hüvelykes belső, hajtogatható panelről beszélünk. Lehetséges, hogy a keskenyebb káváknak köszönhetően a test kompaktabb lett, mint a Z Fold4 esetében.

Emlékeztetőül itt vannak a legutóbbi interneten felbukkant specifikációk:

  • Belső kijelző: 7,6 hüvelyk, AMOLED
  • Külső kijelző: 6,2 hüvelyk, AMOLED, 120 Hz
  • Processzor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • RAM: 12 GB LPDDR5
  • Tárhely: 256 GB, 512 GB, 1 TB UFS 4.0
  • Szelfikamera: 10 MP belső + 10 MP külső
  • Fő kamera: 50 MP + 12 MP ultrawide +
  • 10 MP telefotó 8K-s 30 FPS videofelvétellel
  • Egyéb: jobb minőségű sztereó hangszórók, S-Pen támogatás, IPX8 tanúsítvány, One UI 5.1.1

Bár a készülék hasonló dizájnt őriz meg elődjéhez képest, a pletykák szerint a zsanér nagy mértékű fejlesztést kap. Ez azt jelenti, hogy egy sokkal diszkrétebb redőre és szorosabb zárással számolhatunk a két felében. A lapos élek segíthetnek a fogásban. Az alján található egy USB-C port, míg a jobb oldalon ujjlenyomat-olvasó van beépítve a bekapcsoló gombba.

A Galaxy Z Fold5 és Z Flip5 modellek idén korábban debütálhatnak. A Samsung egy különleges Unpacked eseményt szervezhet valamikor július vége felé. Az árat illetően a Galaxy Z Fold5 alapmodellje várhatóan 1799 euróba (kb. 676 000 Ft) kerül majd.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!