Az Android 14 Béta 3-at, a Google által kifejlesztett új operációs rendszer verziót, most már telepíthetik a Pixel 7a felhasználók. A frissítés a stabilitás újabb szintjét jelenti, hiszen a platform, mely hónapok óta tesztelés alatt áll, most már elérhető a Google Pixel (és nem csak) okostelefonok számára.

Ezzel a harmadik bétaverzió frissítéssel a platform elérte a stabilitás küszöbét. Ez azt jelenti, hogy a szoftver közel van a végső verzióhoz, és minden olyan funkció, amelyet ebben a verzióban találunk, a nyilvános frissítésben is megjelenik, amely ősszel várható.

Itt az Android 14 Béta 3: már a Pixel 7a tulajdonosok is élvezhetik a most már még stabilabb platformot

Most már a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások fejlesztői is dolgozhatnak az új funkciók optimalizálásán vagy integrálásán. Az Android ezzel a kiadással lehetővé teszi a betűméret 200%-ig történő előre beállított skálázását. A felhasználók új hozzáférési opciókkal rendelkeznek, és lehetőségük van részleges hozzáférést biztosítani az alkalmazásoknak a média könyvtárban. Emellett frissültek az OpenJDK könyvtárak, valamint a biztonsági és adatvédelmi javítások szintje is.

A legújabb frissítés már elérhető a Google Pixel 7a okostelefon felhasználói számára is. Hogy részt vehessenek a béta verzió tesztelésében, a felhasználóknak be kell jelentkezniük a tesztelési programba. Ezt követően júliusban várható az utolsó béta verzió, amely, ahogy a mostani verzió is, megoldja a tesztelők által felfedezett kisebb szoftverhibákat.

A végső Android 14 verzió nyilvános kiadása várhatóan ősszel érkezik, egy időben a Google Pixel 8 sorozatú telefonok bemutatójával.