Izgalmas hírrel indult a hét az Apple háza táján. A vállalat bemutatta első vegyesvalóság-szemüvegét, a Vision Prot. A cég a készüléket a “térinformatikai számítógép” megnevezéssel illette, ugyanazzal az M2 lapkával, amely a Mac-ekben is megtalálható. A bemutató során több új funkciót is bemutattak, megértettük, hogy az Apple számára készült alkalmazások mellett harmadik féltől származó alkalmazások is elérhetők lesznek. A legújabb hírek szerint a Final Cut Pro videószerkesztő programot is fel lehet majd telepíteni az Apple Vision Pro vegyesvalóság-szemüvegre. Az alábbiakban részletesebben tárgyaljuk a témát.

A Final Cut Pro videószerkesztő program felkerül az Apple Vision Pro vegyesvalóság-szemüvegre

A hírt a YouTuber, Matti Haapoja szolgáltatta, aki állítólag már kipróbálta a vegyesvalóság-szemüveget, és lenyűgözte annak képességei. Az olyan alkalmazások mellett, mint a Mail, Apple TV, Safari vagy a Freedom, állítólag a Final Cut Pro alkalmazás is elérhető lesz az Apple Vision Pro vegyesvalóság-szemüvegen.

Még nem tiszta, hogyan tervezi az Apple ennek a programnak a vegyes valóság környezetbe történő integrálását. Több lehetőség is felmerül. Lehet, hogy a Final Cut Pro macOS változatáról van szó, vagy az iPad változatról, amelyet ebben az év májusában mutattak be. Lehetőség van arra is, hogy az Apple egy teljesen új alkalmazást fejleszt ki a vegyesvalóság-szemüveghez, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a gesztusok, esetleg a hang használatát a vezérléshez.

A Final Cut Pro egy előfizetéses program. Havi 4,99 dollárba, vagy évente 49 dollárba kerül.