Az iPhone 16 Pro bemutatására készül az Apple, és úgy tűnik, hogy a csúcskategóriás modellek közötti versenyben a zoom technológiával kíván kitűnni. A Digitimes jelentése szerint az Apple az új Tetraprism periszkópos lencsékkel frissíti kamerarendszerét, melyek a Largan Precision és a Genius Electronic Optical (GSEO) cégektől származnak. Ez a fejlesztés lehetővé teszi, hogy az iPhone 16 Pro jelentős zoom képességekkel érkezzen az idén ősszel.

Mi is az a Tetraprism lencse?

Az új Tetraprism lencse egy periszkópos zoom technológiát használ, amely várhatóan 5x optikai zoomot biztosít. Ez ugyanaz a szenzor, amit az iPhone 15 Pro Max-ben is találunk, amely 12 MP-es és 120mm-es gyújtótávolságú. Ez a szenzor 48mm-es gyújtótávolság mellett egy 2x-es zoom szintet is kínál. A digitális zoom akár 25x-ös nagyítást is elérhet, ami jelentős előrelépés a korábbi modellekhez képest.

Apple A18 Bionic és új Capture Button

Az iPhone 16 Pro nemcsak a kamerában hoz újdonságot, hanem a teljesítményben is. Az új Apple A18 Bionic lapka 3nm-es litográfiával készül, ami magasabb hatékonyságot és teljesítményt biztosít. Ez a lapka az új Apple Intelligence funkciók futtatására is képes lesz, amelyek mesterséges intelligencia alapúak. Emellett minden modell tartalmazni fog egy új „Capture Button”-t, amely megkönnyíti a képek és videók készítését.

Az iPhone 16 Pro idén ősszel kerülhet a piacra, és jelentős frissítéseket hoz a zoom technológiában a Tetraprism lencsékkel. Az Apple A18 Bionic lapka és az új „Capture Button” pedig tovább növeli az eszköz funkcionalitását.