Az Apple folyamatosan fejleszti az eszközeit, és a legújabb innováció az AirPods-ra vonatkozik. Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple olyan AirPods-okat tervez, amelyek infra-vörös (IR) kamerával lesznek felszerelve, hogy javítsák a Spatial Audio élményt az Apple Vision Pro headsetben.

Az Apple Vision Pro már most is kiváló hangzást biztosít a beépített Audio Pod-okkal, de a teljes élményhez az AirPods használata ajánlott. Kuo szerint az új AirPods-ok képesek lesznek érzékelni, ha a felhasználó elfordítja a fejét, és ennek megfelelően automatikusan módosítják az Apple Vision Pro hangkimenetét.

Kuo legújabb beszállítói lánc felméréséből kiderül, hogy 2026-ra az Apple AirPods sorozatának legalább egy modellje infra-vörös kamerával lesz ellátva. Ezek az IR kamerák képesek lesznek érzékelni a felhasználó környezetének változásait, például a fejmozgásokat. Ennek eredményeként az AirPods képes lesz irányítani az Apple Vision Pro-t, hogy a lejátszott Spatial Audio hangokat az adott irányba kiemelje, amerre a felhasználó néz.

Kuo szerint az AirPods új modelljeinek gyártását a Foxconn végzi, amely az új termékek bevezetésének (NPI) beszállítója. Ez azt jelenti, hogy az Apple a Foxconn közreműködésével fejlesztette ki ezeket az AirPods-okat, és az első gyártó lesz, amely megkezdi az új AirPods-ok gyártását. Kuo becslése szerint akár 10 millió darab gyártási kapacitással is rendelkezhetnek.

Bár az Apple nem tartja be az AirPods-ok rendszeres megjelenési dátumát, az iPhone-ok esetében igen. A legfrissebb pletykák szerint az Apple 2024 szeptemberében, az új iPhone bemutatójával egy időben leplezheti le az új AirPods-okat, bár ezek még nem rendelkeznek az új IR kamerarendszerrel.