Az LG Electronics bemutatta új CLOi robotjait, amelyeket a Google generatív MI-je, Gemini hajt. Az LG szerint a Google Cloud Summit Szöul rendezvényen tartott bemutatón először alkalmazták generatív MI-t a CLOi robotokban. A Gemini lehetővé teszi, hogy a felhasználók különböző módokon, például szöveggel, hanggal, képekkel és kódolással adjanak utasításokat a robotoknak. Az eseményen az LG megmutatta, hogy a robot képes természetes módon válaszolni kérdésekre és hangparancsok alapján képeket generálni.

LG és Google egyesítik erejüket az intelligens CLOi robotokban
LG és Google egyesítik erejüket az intelligens CLOi robotokban

A CLOi GuideBot robotok indulása még idén várható, és az LG tervezi, hogy a generatív MI funkcióit vezetéknélküli szoftverfrissítéseken keresztül a meglévő robotokra is kiterjeszti. Míg a jelenlegi CLOi robotok előre feltöltött adatok alapján irányítanak látogatókat, reklámoznak és biztonsági feladatokat látnak el, az új MI-vel ellátott verziók már képesek lesznek önállóan generálni válaszokat váratlan kérdésekre is.

Az LG szerint a generatív MI-vel ellátott CLOi robotok kommunikációs képességei jelentősen javulnak, lehetővé téve, hogy természetes válaszokat adjanak a felhasználói kérdésekre. Ez az újítás lehetővé teszi, hogy a robotok sokkal összetettebb és kreatívabb feladatokat is ellássanak, például intelligens kereséseket végezzenek, és pontosabb információkat szolgáltassanak.

LG robotika
LG robotika

Az LG továbbra is erősíti jelenlétét a robotikai piacon, amely a Statista adatai szerint 2030-ra várhatóan 64,35 milliárd dollárosra nő. Roh Kyu-chan, az LG robotikai üzletágának vezetője szerint az LG és a nagy tech cégek AI platformjainak szinergiája révén az LG az ügyfélélmény innovációjának vezetőjévé válik a robotikai üzletágban.

A Google MI-ja hajtja az új LG CLOi robotokat
A Google MI-ja hajtja az új LG CLOi robotokat

Az LG robotikai ökoszisztémájának fejlesztését gyors ütemben folytatja, többek között repülőtereken, hotelekben, éttermekben, kórházakban, kiskereskedelmi üzletekben és raktárakban.