A Bluegen bemutatta az OKPad táblagépet, amely kettős kijelzővel érkezik: egy 8,9 hüvelykes IPS LCD képernyő és egy 7,8 hüvelykes E Ink kijelző található rajta. Az E Ink képernyő nyomásérzékeny bevitelt is támogat egy Wacom tollal. Az eszköz 360 fokos zsanérral rendelkezik, így mindkét kijelző különböző módokban használható, például táblagépként vagy e-könyv olvasóként.

Hardver és kijelzők

A táblagép Qualcomm Snapdragon 600 sorozatú processzorral működik, 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel. Az LCD kijelző 1280 x 800 pixeles, míg az E Ink kijelző 1872 x 1404 pixeles. Az E Ink kijelző ugyanaz, mint ami az Onyx BOOX 7.8 hüvelykes táblagépeken található. További jellemzői közé tartozik a 7000 mAh akkumulátor, 8 MP-es hátlapi és 2 MP-es előlapi kamera, sztereó hangszórók, USB Type-C port, 3,5 mm-es audio csatlakozó, valamint WiFi 5 és Bluetooth 4.2 támogatás.

Ár és elérhetőség

A Kickstarter kampányban az OKPad szuper korai madár áron 199 USD (kb. 74 000 Ft) indul, ami a javasolt kiskereskedelmi ár felét jelenti. Az eszköz várhatóan 2024 augusztusában kerül szállításra. Fontos azonban megjegyezni, hogy a táblagép Android 10 alapú szoftverrel érkezik, ami egy 2019-ben kiadott operációs rendszer. Továbbá, a használt processzor régi, ami megnehezítheti az újabb Android verziók támogatását.

A Bluegen első termékének támogatóinak érdemes figyelembe venni a crowdfunding kampányok kockázatait is. Az OKPad a bevezetés előtt álló eszközöknél mindig fennáll a késés, a szállítás elmaradása vagy a várakozásoknak való nem megfelelés kockázata.