Az OpenAI, a népszerű ChatGPT mögött álló cég, bejelentette a chatbot új funkcióit. A legnagyobb újdonságként a Bing keresőmotor integrálását jelentették be. Ezt a lehetőséget néhány hétig béta verzióban tesztelték, és voltak kisebb problémák, de ezeket már kijavították, így a Bing keresési funkció stabil és állandó része lett a ChatGPT-nek. Emellett a DALL-E segítségével képek generálásának lehetősége is elérhetővé vált. Nézzük meg a részleteket.

Korábban a ChatGPT egy olyan adatbázist használt, amely csak 2021 szeptemberéig volt frissítve, emiatt néhány válasza pontatlan volt. A Binggel való webes keresés lehetőségének bevezetésével az adatbázis frissítve lett, és a válaszok gyorsabbak lettek. A keresési funkció már nem béta állapotban van, tehát a ChatGPT-tel való interakció során a felhasználók valós idejű információhoz jutnak.

Az OpenAI, a webes böngészés mellett, kísérletezik a DALL-E 3-mal is, amely egy képeket generáló MI modell, és szintén az OpenAI palettáján található. Ez a funkció most került a ChatGPT-be, de jelenleg csak korlátozott számú felhasználó számára elérhető, mivel még béta állapotban van.